Archyvas: Spalis 24, 2013

Aplinkos ministras nešvaisto pažadų, bet pritaria konstruktyviam dialogui

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (toliau – LAASDPS) atstovai spalio 21 d. Aplinkos ministerijoje susitiko su aplinkos ministru Valentinu Mazuroniu.

Susitikime buvo prisiminta, kad dar šių metų sausio mėnesį LAASDPS konferencijoje užsimezgęs dialogas tarp Aplinkos ministerijos ir LAASDPS yra labai svarbus siekiant aplinkos apsaugos sistemoje dirbančių žmonių gerovės ir naudingas didinant ministerijos darbo efektyvumą. Tęsdami dialogą LAASDPS atstovai ir inicijavo aplinkosaugininkams svarbių aktualijų bei prioritetų aptarimą.

Paskutiniu metu žiniasklaidoje ir visuomenėje diskutuojama apie Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) ir Regionų aplinkos apsaugos departamentų (RAAD) pertvarkymą. Ministras patvirtino, kad numatoma pertvarkyti RAAD’us joms pavedant tik kontrolės sritį, o leidimų išdavimas bus perduotas tarnybai prie AAA. Numatoma apjungti departamentus į naujai kuriamą tarnybą išlaikant jų juridinio asmens statusą, o drastiškų pertvarkymo veiksmų imtis nenumatoma. Regionuose dirbančių darbuotojų skaičius neturėtų kisti. Konkrečių siūlymų galima bus sulaukti, kai tam suburta komisija pateiks galutines išvadas dėl AAA ir RAAD vykdomų funkcijų perskirstymo ir įstaigų struktūrų pakeitimo. Skaityti toliau