Archyvas: Spalis 16, 2015

Susitikimas su Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vadovu nuteikė optimistiškai

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) pirmininkas Vaidas Laukys ir atstovė Judita Liukaitytė lankėsi pas naująjį Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) vadovą Saulių Balį. Diskusijos metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės, konstruktyvaus dialogo plėtojimas.

Susitikimo su naujuoju tarnybos vadovu metu vyravo geranoriška diskusija, kurios pradžioje buvo abipusiai pritarta, kad visus kylančius klausimus reikėtų spręsti vedant konstruktyvų dialogą. Vaidas Laukys pabrėžė, kad svarbu ne dairytis atgal, o žiūrėti į priekį ir siekti, kad kylantys klausimai būtų operatyviai sprendžiami.

Per ilgą laiką LHMT, kaip teigia jos darbuotojai, įsivyravo „koridorinė“ atmosfera, kai tarnyboje vykstančius įvykius galima sužinoti, vaizdžiai kalbant, koridoriuose prasilenkiant su kolegomis. Darbuotojai jaučiasi nesaugūs ir ignoruojami, nes jų kasdieniniai rūpesčiai ir bėdos, tokios kaip darbo saugumo ir higienos reikalavimai, nevienodi darbo krūviai bei atlygiai už jį, lieka neišgirsti arba ignoruojami.

Dalis klausimų, kurie yra daugiau techninio pobūdžio ir lengvai sprendžiami, nustebino tarnybos vadovą. Jis pripažino ir išreiškė palaikymą idėjai, kad LHMT ir profesinės sąjungos atstovams būtina glaudžiau bendradarbiauti bei siekti didesnio darbuotojų pasitikėjimo tarnyba, jų motyvacijos.

„Naujojo vadovo dėmesys darbuotojams, dialogo kūrimas, siekis kurti motyvacinę sistemą ir daugelis kitų jau šiuo metu jaučiamų naujovių maloniai nustebino. Visi tikimės, kad komunikacija ir informacijos sklaida padės darbuotojams suprasti ir kartu spręsti LHMT kylančias problemas, o darbo sąlygos nuo to tik gerės.

Vieningai nutarta, kad dirbsime dialogo, o ne raštų vieni kitiems siuntinėjimo būdu, kas ne tik greičiau padės išspręsti kylančias problemas, bet ir didins darbo produktyvumą. Jei žodžiai taps darbais, kvalifikuoti hidrometeorologai pagaliau turės galimybę gauti atlyginimą leidžiantį ne tik egzistuoti, o gyventi normalų gyvenimą ir jaustis gerbiamais bei vertinamais darbuotojais“, – po susitikimo teigė J. Liukaitytė.

Profesinės sąjungos atstovai pabrėžė, kad diskusijos metu išsakytos mintys ir aptarti artimiausi veiksmų planai nuteikia labai teigiamai. Belieka tik tikėtis, kad LHMT vadovo S. Balio išsakytos mintys ir požiūris artimiausiu metu bus patvirtinti pozityviais darbais, o labiau motyvuoti darbuotojai padės tarnybai pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Primename, kad jau keletą metų LHMT yra profesinės sąjungos narių, o beveik prieš metus šioje tarnyboje yra įsteigtas LAASDPS skyrius, kurios pirmininke yra išrinkta aktyvi ir ilgametė darbuotoja Judita Liukaitytė. Pirmieji profesinės sąjungos veiklos žingsniai tarnyboje buvo sunkūs, tačiau po ilgos kovos pavyko įrodyti, kad LAASDPS tarnyboje veikia, o teisės aktuose numatytos profesinės sąjungos teisės privalo būti įgyvendintos.

LAASDPS informacija