Archyvas: Rugsėjis 26, 2016

Aplinkosaugininkai: reikia investuoti į pareigūnų apmokymą, o ne šmeižto kampanijas

Kategorija: Naujienos

Praėjusią savaitę viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie Valstybinę aplinkos apsaugos tarnybą (VAAT), kuri galimai skaičiuoja paskutines savo gyvavimo dienas. Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) teigimu, tokio pobūdžio vieša informacija ir aukštas pareigas užimančių valdininkų kalbos formuoja neigiamą požiūrį į visus aplinkosaugininkus.

Tekstą rasite čia: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/milijonines-aferas-ir-korupcijos-atvejus-atskleidusi-tarnyba-tapo-nereikalinga.d?id=72257128

LAASDPS vadovo Vaido Laukio teigimu, norint pateisinti vieno iš Aplinkos ministerijos struktūrinių padalinių – VAAT – žūtbūtinį išsaugojimą bandoma sukurti norimas žaidimo taisykles.

Aplinkosaugininkai jaučiasi šmeižiami

„Vieši kaltinimai korupcija ir kitais pažeidimais tikrai neprideda prestižo aplinkosaugininkų profesijai. Galiu tik priminti, kad ir pats dabartinis VAAT direktorius ponas Eidikonis yra aplinkosaugininkas, dirbęs Vilniaus Regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriumi. Ar tikrai jis mano, kad yra tų labai negražiai aprašytų aplinkosaugininkų mokinys ir visi kolegos yra žulikai“, – retoriškai klausia V. Laukys.

Anot profesinės sąjungos atstovų, regionuose dirbantys pareigūnai jaučiasi šmeižiami.

„Dėl straipsnyje minimų atvejų, mano nuomone, yra daugiau klausimų nei atsakymų. Ar iš tiesų tai visų aplinkosaugininkų kaltė,ar ji įrodyta, ar tai tik netobulų teisės aktų taikymo pasekmė. Vertėtų diskutuoti ne apie tai, kas kaltas, kokio struktūrinio padalinio reikia ar nereikia, o apie eilinius aplinkosaugininkus. Pareigūnams reikia palankesnių darbo sąlygų, aiškesnių teisės aktų.

Reikalingos investicijos į aplinkosaugininkų mokymus

LAASDPS atstovai teigia, kad pareigūnams dažnai reikalingi kompetetingi patarimai ir konsultacijos.

„Ne paslaptis, kad centrinių Aplinkos ministerijos įstaigų darbuotojai dažniau konsultuojasi su regionuose dirbančiais patyrusiais specialistais, o ne atvirkščiai. Profesinė sąjunga visada laikosi pozicijos, kad ne reformos išspręs ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose kylančias problemas, o investicijos į aplinkosaugininkų ugdymą, skirtingų sričių ekspertų ruošimą. Be viso to būtina pagarba eiliniam aplinkosaugininkui už jo sunkų ir sudėtingą darbą, kuris vertinamas labai kukliu atlygiu“, – įsitikinęs V. Laukys.

LAASDPS informacija