Archyvas: Birželis 5, 2018

Pasirašyta aplinkosaugos šakos kolektyvinė sutartis

Kategorija: Naujienos

Šiandien, birželio 5 d., pasirašyta Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės šakos kolektyvinė sutartis. Tikimasi, kad sutartis padės plėtoti ir stiprinti socialinę partnerystę, užtikrinti tinkamas sistemos darbuotojų darbo sąlygas, didinti jų atlyginimus, sudaryti sąlygas kvalifikacijai kelti ir kt.

Sutartį pasirašė aplinkos ministras Kęstutis Navickas ir Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS), kuriam priklauso Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS), pirmininkas Vladimir Banel.

V. Banel pasidžiaugė, kad sutarties pasirašymui pasirinkta simbolinė Pasaulinė aplinkos apsaugos diena ir ragino tęsti pradėtus sisteminius pokyčius. „Tikiuosi, kad, bendradarbiaujant su bendruomene, pavyks priimti tvarius sprendimus ir įvykdyti esminius pokyčius aplinkosaugos sistemoje“.

Ministras K. Navickas teigė, kad ir be sutarties su profesine sąjunga aplinkosaugos sistemos problemos buvo sprendžiamos. LAASDPS atstovai reguliariai susitikdavo su ministru ir bendromis jėgomis ieškodavo sprendimų. K. Navickas kartu pasidžiaugė konstruktyviu bendradarbiavimu vykdant sistemos pertvarkas.

LAASDPS l.e.p. pirmininkė Judita Liukaitytė-Kukienė po sutarties pasirašymo pasakojo, kad derybos nebuvo lengvos, truko daugiau nei dvejus metus.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti derybinei grupei – Eimantui Puodžiukui, Viktorui Mindžiuliui, Algirdui Miliauskui ir Vaidui Laukiui. Jų dėka šiandien ši sutartis įgavo kitą pavidalą. 

Daugelį problemų mums pavykdavo išspręsti su ministro pagalba, tačiau sutartis atvers dar palankesnes galimybes. Turėsime palankesnes sąlygas socialiniam dialogui plėtoti, galėsime tartis dėl darbuotojų socialinių garantijų ir daugelio kitų dalykų. Dabar sieksime, kiekvienoje aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdančioje įstaigoje būtų tariamasi dėl įstaigos lygio kolektyvinės sutarties. Jose bus galima susitarti dėl konkrečios įstaigos darbuotojams palankių garantijų”.

Sutartyje numatyta, kad, prieš priimdama sprendimus dėl institucijų reorganizavimo, pertvarkymo, struktūrinių pertvarkymų ir /ar grupės darbuotojų atleidimo, ministerija pagal kompetenciją privalo informuoti profesinę sąjungą ir užtikrinti konsultacijų vykdymą Darbo kodekso nustatyta tvarka. Be kita ko, profesinė sąjunga turės galimybę teikti pastabas ir pasiūlymus dėl galimo biudžeto panaudojimo.

Profesinė sąjunga sveikina Pasaulinės aplinkos apsaugos dienos proga

Kategorija: Naujienos

Mieli aplinkosaugininkai,

Šiandien, birželio 5-ąją, minime Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną. Nuoširdžiai sveikiname visus aplinkosaugos sistemos darbuotojus. Šiandien, kaip ir kasdien, turime galimybę atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį ne tik į svarbiausias aplinkosaugos problemas, bet ir į sistemoje vykstančias reformas ir jų efektyvumą. Tik susivieniję, pasitelkę ryžtą ir atkaklumą galime užtikrinti maksimalų aplinkos saugumą ir geresnes sistemos darbuotojų darbo sąlygas.  Kurkime švaresnę Lietuvą kartu!

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga

# # # Skaityti toliau

Aplinkos sistemos reformos pasiekė ir Dzūkijos nacionalinio parką

Kategorija: Naujienos

Praėjusio mėnesio pabaigoje Merkinėje, Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių gamtinio rezervato direkcijoje, įvyko  darbuotojų susitikimas su Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktoriumi Albertu Stanislovaičiu. Susitikimą inicijavo Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga ir direkcijos darbo taryba.

VSTT vadovas glaustai ir aiškiai pristatė pagrindines vidinės pertvarkos gaires ir jos tikslus, atsakė į darbuotojų klausimus. Čepkelių gamtinio rezervato direkcijos direktorius Eimutis Gudelevičius pateikė keletą konkrečių pasiūlymų, kaip galėtų vykti pertvarkos. Profesinės sąjungos atstovai teigė, kad kai kurie siūlymai yra nepalankūs sistemos darbuotojams. A. Stanislovaitis paragino kartu ieškoti darbdaviui ir darbuotojams priimtinų sprendimų. Susitikime dalyvavęs LAADPS valdybos narys Jaunius Janonis paskatino daugiau ir atviriau diskutuoti tarpusavyje.