Archyvas: Rugsėjis 20, 2019

SITUACIJA APLINKOS APSAUGOS SISTEMOJE BUS NAGRINĖJAMA SEIME

Kategorija: Naujienos

Vilnius Seimas.jpg2019 m. rugsėjo 25 d. Seimo Aplinkos apsaugos komitete bus pristatyta situacija aplinkos apsaugos sistemoje.

Į Seimą dėl parlamentinės kontrolės kreipėsi Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų PS, atstovaujama pirmininko Eimanto Puodžiuko.

Aplinkos ministerijai itin jautrius ir aktualius klausimus sprendžiant labai vangiai, o kai kuriais aspektais – tiesiog ignoruojant, Seimo AA komiteto pirmininkas J. Imbrasas buvo informuotas apie valstybės biudžeto asignavimų limitus aplinkos apsaugos sistemos institucijoms, apie pradėtas ir nežinomybėje jau metai laiko įstrigusias aplinkos apsaugos sistemos reformas ir apie tai, kaip planuojant asignavimus ministerija net ne( į )vertino esminių pasikeitimų nuo 2019 m.

Nors  tiek ES, tiek visame pasaulyje aplinkos apsauga paskutiniu metu yra itin aktuali ir jautri tema, o reikalavimai valstybėms keliami dideli ir jiems įgyvendinti reikalingi patyrę bei kvalifikuoti darbuotojai – pastaruoju metu Lietuvos aplinkos apsaugos pareigūnai turėjo ne tik aprūpinimo uniformomis problemų, bet  trūksta net kuro/degalų inspekcinei kontrolei vykdyti, jau nekalbant apie motyvaciją ir sąžiningų, idėjinių pareigūnų nebeišsaugojimą sistemoje.

Dėl esamos situacijos aukštos kvalifikacijos darbuotojai palieka sistemą, o kai kuriose ministerijai pavaldžiose įstaigose darbuotojų trūksta po 50 ar 70, kurių darbus padidintu krūviu turi dirbti kiti. Pritraukti kvalifikuotus darbuotojus su esamais atlyginimais – sudėtinga ir labai sudėtinga. O ir išlaikyti iš idėjos dirbančius – jau tampa taip pat sunku.

Vyriausybės programoje aplinkos apsauga įtrukta kaip itin reikšminga sritis – kiekvienas iš mūsų esame aplinkoje, kurią saugo Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos. Ministerijos pristatomi rezultatai – iš esmės susideda iš pavaldžių institucijų/pareigūnų darbo rezultato, bet koks gali būti rezultatas – jei pareigūnai negali vykdyti prevencinės veikos, reidų, o kuro yra tik tiek – kad kartais tenka kovoti jau tik su pasekmėmis.

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų PS yra raštu kreipusis ir į Vyriausybės vadovą, gerb. premjerą Saulių Skvernelį.

 

Aplinkosaugininkus vienijanti profesinė sąjunga susitiko su Aplinkos ministerijos kancleriu

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) praėjusią savaitę susitiko Aplinkos ministerijos kancleriu Arminu Mockevičiumi.

Susitikimas inicijuotas esamoms aplinkos apsaugos sistemos problemoms ir joms spręsti reikalingo finansavimo aptarimui, tačiau, kaip po susitikimo pasakojo LAASDPS pirmininkas Eimantas Puodžiukas, visų pirma paaiškėjo, kad Aplinkos ministerija atskiroms įstaigoms taiko dvigubus standartus. Skaityti toliau