Archyvas: Spalis 31, 2022

Profesinių sąjungų nariai susitiko su Aplinkos apsaugos departamento vadovais 2022-10-31

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai vakar susitiko su Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) vadovybe. Susitikime dalyvavo ir gausus būrys AAD darbuotojų.

Susitikimo metu buvo keliami klausimai dėl AAD esamos finansinės situacijos, neeilinių vertinimų, priemokų už papildomą darbą, dėl konkursų skelbimo, laisvoms pareigybėms užimti, taip pat dėl 2023 m. numatytos AAD struktūros vizijos aptarimo.

AAD darbuotojams itin aktualus ir skausmingas yra klausimas, susijęs su mažu darbo užmokesčiu ir darbo krūviais, ypač atostogų laikotarpiu, kuomet reikia pavaduoti kolegas. LAASDPS turimais duomenimis, iš 435 AAD kontrolę atliekančių specialistų, maždaug 20 proc. gauna 750-850 eurų (į rankas) atlyginimą (be priedų ir priemokų), 33 proc. – iki 950 eurų, 29 proc. – iki 1000 eurų. Vadinasi, net 82 proc. AAD darbuotojų atlyginimas (be priedų ir priemokų) yra nuo 750 iki 1000 eurų. Toks darbo užmokestis, profesinės sąjungos atstovų vertinimu, yra visiškai nekonkurencingas, nemažai AAD specialistų, įgavę patirties aplinkosaugoje, pereina į kitas institucijas, ypač dažnai randa darbus savivaldybėse, kur atlyginimas iš karto yra ženkliai didesnis nei AAD. Skaityti toliau