Archyvas: Spalis 13, 2023

Profesinė sąjunga susitiko su aplinkos ministru 2023-10-11

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai Vaidas Laukys, Dijana Rupeikienė, Rima Finažonokienė, Simona Dalinkevičiūtė, Jolanta Nainienė šiandien susitiko su aplinkos ministru Simonu Gentvilu. Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos bei Regioninių profsąjungų federacijos atstovai.

Daugiausiai dėmesio susitikime buvo skirta planuojamam kitų metų biudžetui bei galimybėms didinti atlyginimus aplinkosaugos sektoriaus darbuotojams.

„Mūsų srityje opiausios problemos išlieka tos pačios. Tai yra nekonkurencingas darbo užmokestis,  milžiniški darbo krūviai, darbuotojų trūkumas, menkas naujų darbuotojų pritraukimas ir nesibaigiančios nerezultatyvios reformos. Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos šiuos metus pradėjo su 5 proc. mažesniais asignavimais darbo užmokesčio fondui, palyginus su 2022 m. Daug laiko pareikalavo institucijų vykdomos reformos, dėl sumaišties ir neapibrėžtumo kolektyvuose, darbo krūvių ir įtampos sistemą palieka kompetentingi darbuotojai. Didesnio finansavimo poreikis 2024 m. (kaip ir 2023 m.) yra būtinas, tai akivaizdžiai rodo aplinkosaugos sistemos būklė”, – po susitikimo sakė LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys. Skaityti toliau