Archyvas: Gegužė 2013

Aplinkosaugininkams neaišku, kam reikalinga dar viena reforma

Kategorija: Naujienos

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovai neseniai lankėsi Lietuvos Respublikos Seime ir susitiko su jo pirmininku Vydu Gedvilu. Susitikimo darbotvarkėje buvo numatyti ne tik teisėsaugos pareigūnams svarbūs klausimai, bet pristatytas ir Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungai (LAASDPS) svarbus klausimas dėl aplinkos apsaugos pareigūnų darbo sąlygų ypatumų bei pradedamos reformos.
Pasak LAASDPS pirmininko Vaido Laukio, Seimo Pirmininkas išklausęs aplinkosaugininkų problemas bei gavęs informaciją apie reformą, kurio pagrįstumo ir naudingumo analizė neatlikta, pažadėjo pasidomėti šiomis problemomis. V.Gedvilas sakė, jog ir jo nuomone, pradėti reformą neturint jai pagrindimo nenormalu. Skaityti toliau

Aplinkosaugininkų iškelti klausimai jau įgyvendinami

Kategorija: Naujienos

Šių metų sausio mėnesį LAASDPS konferencijoje prasidėjęs dialogas su Aplinkos ministerijos vadovais sėkmingai plėtojamas, o aplinkosaugininkų iškelti klausimai pradedami spręsti.
Profesinė sąjunga buvo pasigedusi darbuotojų skatinimo ir pasiūlė įsteigti pasižymėjimo ženklus valstybiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, nustatyti jų suteikimo tvarką. Šiam siūlymui Aplinkos ministerija pritarė ir šių metų kovo pabaigoje ministro patvirtintame Nusipelniusio aplinkosaugininko ir aplinkosaugininko ženklo įsteigimo ir suteikimo tvarkos apraše numatė galimybę šiuo ženklu apdovanoti visus aplinkos apsaugos sistemoje dirbančius darbuotojus.
Šiuo metu yra rengiamas aplinkosaugininko ženklo maketas. Skaityti toliau