Archyvas: Spalis 2023

Aplinkosaugininkai aptarė situaciją ir darbus su AAD vadovybe 2023-10-31

Kategorija: Naujienos

Praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) filialo Aplinkos apsaugos departamente (AAD) atstovai susitiko su departamento vadovu Giedriumi Kadziausku ir jo komanda. Daugiausiai dėmesio susitikime buvo skirta kitų metų departamento biudžetui ir numatomam darbo užmokesčio fondui.

„Planuojama, kad kitais metais departamento darbo užmokesčio fondas didės 5 proc. Toks augimas netenkina bendruomenės, mes siekiame bent 10 proc. augimo. AAD yra vienintelė institucija Lietuvoje, kuri vykdo valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Ne paslaptis, kad kontrolė vykdoma su nepakankamais ištekliais, padidintu darbo krūviu, nekonkurencingu darbo užmokesčiu ir skylėta įstatymine baze“, – teigia LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys.

„Šiai dienai reformų banga, nauji vadybiniai sprendimai yra vykdomi tik iš esamų resursų ir tai nėra gerai. Profesinė sąjunga ir departamento vadovybė supranta, kad didesnis finansavimas yra būtinas.  Visgi labai gaila, kad to kol kas nesuvokia aplinkos ministras Simonas Gentvilas“, – sako LAASDPS vicepirmininkė Dijana Rupeikienė. Skaityti toliau

Profesinė sąjunga susitiko su aplinkos ministru 2023-10-11

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai Vaidas Laukys, Dijana Rupeikienė, Rima Finažonokienė, Simona Dalinkevičiūtė, Jolanta Nainienė šiandien susitiko su aplinkos ministru Simonu Gentvilu. Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos bei Regioninių profsąjungų federacijos atstovai.

Daugiausiai dėmesio susitikime buvo skirta planuojamam kitų metų biudžetui bei galimybėms didinti atlyginimus aplinkosaugos sektoriaus darbuotojams.

„Mūsų srityje opiausios problemos išlieka tos pačios. Tai yra nekonkurencingas darbo užmokestis,  milžiniški darbo krūviai, darbuotojų trūkumas, menkas naujų darbuotojų pritraukimas ir nesibaigiančios nerezultatyvios reformos. Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos šiuos metus pradėjo su 5 proc. mažesniais asignavimais darbo užmokesčio fondui, palyginus su 2022 m. Daug laiko pareikalavo institucijų vykdomos reformos, dėl sumaišties ir neapibrėžtumo kolektyvuose, darbo krūvių ir įtampos sistemą palieka kompetentingi darbuotojai. Didesnio finansavimo poreikis 2024 m. (kaip ir 2023 m.) yra būtinas, tai akivaizdžiai rodo aplinkosaugos sistemos būklė”, – po susitikimo sakė LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys. Skaityti toliau

Aplinkosaugininko Mindaugo Salio pasisakymas NPPSS konferencijoje „Pareigūnų gerovė = visuomenės saugumas” 2023-10-04

Kategorija: Naujienos

Vakar Seime vyko NPPSS organizuota konferencija „Pareigūnų gerovė = visuomenės saugumas”. Joje Mindaugas Salys, Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos departamento pareigūnas, pasidalino atvirais savo pastebėjimais apie aplinkosaugos pareigūno tarnybą ir gyvenimą. Dalinamės M. Salio kalba.

Laba diena. aš esu Mindaugas Salys, Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos departamento pareigūnas vykdantis valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę.

 Pagrindinis mūsų darbas – Aplinkos apsaugos valstybinė kontrolė gyvosios gamtos apsaugos, gyvūnijos išteklių naudojimo ir kitose srityse. Skaityti toliau

Statutinių ir aplinkosaugos pareigūnų konferencijoje Seime – diskusijos apie opiausias sistemų problemas ir mintys apie galimus protestus 2023-10-03

Kategorija: Naujienos

Šiandien Seime įvyko Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) organizuota konferencija „Pareigūnų gerovė = visuomenės saugumas“. Renginį moderavo žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė.

Konferenciją pradėjęs NPPSS pirmininkas Saulius Džiautas sakė, jog šiuo renginiu profesinė sąjunga visų pirma siekia šalyje pakeisti socialinio dialogo kultūrą. “Profesinės sąjungos jau nebe tos, kurios vien tik rėkia – duokit. Mes turime ekspertus, ekonomistus, teisininkus, vadinasi tikrai turime kompetenciją spręsti valstybės ir tam tikrų jos sričių problemas. Tikiuosi po šios konferencijos mūsų santykiai su Vyriausybe ir ministerijomis pasikeis ir profesinių sąjungų atstovai galės dalyvauti Vyriausybės posėdžiuose, įvairių komitetų veikloje, pasitarimuose. Tik taip gebėsime išreikšti darbuotojų ir tarnautojų lūkesčius“.

Pagrindinį pranešimą konferencijoje skaitė prof. Boguslavas Gruževskis. Anot jo, pareigūnų gerovė yra tiesiogiai susijusi su visuomenės saugumu. Skaityti toliau