Archyvas: Lapkritis 2016

V. Laukys: ar aplinkos ministrui pakaks valios objektyviai įvertinti aplinkosaugininkų puotą prabangioje viloje?

Kategorija: Naujienos

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie tai, kaip keliasdešimt aplinkosaugininkų už mokesčių mokėtojų pinigus dvi dienas mėgavosi prabanga viloje „Dubgiris“. Tarptautine konferencija pavadintos prašmatnios puotos nesutrukdė net Radviliškį tomis dienomis nusiaubęs didžiulis gaisras.

Visą informaciją apie šėliones rasite čia: http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/prabangioje-viloje-mazeikiu-rajone-aplinkosaugininku-selsmas.htm

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Vaido Laukio komentaras:

Perskaitęs straipsnį apie aplinkosaugininkų šėlsmą prabangioje viloje, švelniai tariant, buvau nemaloniai nustebintas. Eiliniai pareigūnai už tokius veiksmus ir elgesį būtų mažų mažiausiai „apdovanoti“ papeikimais. Tačiau čia turime Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento vadovybę ir netik. Natūraliai kyla klausimas, ar Aplinkos ministrui pakaks valios objektyviai įvertinti padėtį ir priimti reikiamus sprendimus?

Iki šiol mūsų bandymai ministro dėmesį atkreipti į kai kurių vadovų galimai neteisėtus veiksmus nesulaukė deramo įvertinimo ir sudrausminimo. Atvirkščiai – vadovai, mūsų žiniomis, įvertinami itin gerai, už ką paprastai keliamas ir atlyginimas. Sakysite nieko sau sistema: darau, ką noriu, pažeidžiu įstatymus, o man už tai kelia atlyginimą? Realybė yra tokia, kokia yra. Vienu atveju teko ministerijos sprendimą netirti vadovo elgesį net apskųsti teismui. Viliamės, kad teismas objektyviai įvertins situaciją, o ministerijos atstovai padarys deramas išvadas ir ateityje nedangstys prasikaltusių vadovų.

LAASDPS informacija