Archyvas: Kovas 2022

Seime bus atnaujintas NPPSS iniciatyva parengto projekto svarstymas 2022-03-30

Kategorija: Naujienos
Šiandien Seimo Valsybės valdymo ir savivaldybės komitete (VVSK) buvo svarstomas Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) iniciatyva iškeltas klausimas dėl Valstybės tarnybos įstatymo projekto, numatančio teisę valstybės tarnautojams naudotis Šakos kolektyvinėmis sutartimis, svarstymo atnaujinimo.
Komitetas pritarė NPPSS prašymui atnaujinti projekto svarstymą. Tikimasi, kad įstatymas bus priimtas dar šią pavasario sesiją.
Primename, kad šiuo metu Valstybės tarnybos įstatymas nenumato Šakos kolektyvinių sutarčių valstybės tarnautojams. Komiteto posėdžio įrašas (klausimo svarstymas nuo 1:22:00).
.

Profesinės sąjungos atstovai susitiko su naujuoju AAD vadovu G. Kadziausku 2022-03-25

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai Vaidas Laukys, Romualdas Sližauskas ir Dijana Rupeikienė vakar susitiko su nauju Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) direktoriumi Giedriumi Kadziausku.

Susitikimo tikslas buvo susipažinti su naujuoju departamento vadovu, išgirsti jo numatytus veiklos prioritetus, taip pat pristatyti LAASDPS veiklą, sutarti dėl bendradarbiavimo, keitimosi informacija. Direktorius teigė vertinąs AAD darbuotojus, jų pastangas vykdant aplinkos apsaugos kontrolę, todėl jam labai svarbu išlaikyti kompetencijas, darbuotojus atitinkamai motyvuojant. Jis taip pat akcentavo, kad labai svarbu yra išlaikyti vienodą veiklos ir sprendimų taikymą visoje Lietuvoje, ją koordinuoti, daryti efektyvesne. Skaityti toliau

Kaune įvyko LAASDPS ataskaitinė konferencija 2022-03-22

Kategorija: Naujienos

Šių metų kovo 19 d. Kaune įvyko Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) ataskaitinė konferencija. Joje be konferencijos delegatų dalyvavo ir Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas S. Džiautas, buvęs NPPSS vadovas ir jos garbės narys V. Banel, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktoriaus pavaduotoja K. Malaiškaitė ir viešosios įstaigos „LDK palikuonys“ vadovas G. Armonavičius.

Atsižvelgiant į nūdienos aktualijas bei sudėtingą situaciją Ukrainoje, LAASDPS skyrė tam laiko ir susipažino su G. Armonavičiaus vadovaujamos organizacijos patirtimi padedant Ukrainos savanoriams. G. Armonavičius daug papasakojo apie sudėtingą karo situaciją Ukrainoje, pasidalino patirtimi, kokia pagalba, daiktai, priemonės šiandien yra būtiniausi ukrainiečiams. Skaityti toliau

Stiprinkime ir puoselėkime nepriklausomą Lietuvą! 2022-03-10

Kategorija: Naujienos

https://www.pareigunai.lt/files//e/0/0/8/d/pre-e008d5f985d34d54bf6f551ac27720e8.jpegGerbiami bendražygiai,

Tegul kraupūs įvykiai Ukrainoje dar labiau įplieskia mūsų meilę laisvei ir Tėvynei! Visomis išgalėmis padėkime su agresoriumi kovojantiems savo broliams ir sesėms, o kartu, kasdieniais savo darbais, stiprinkime ir puoselėkime nepriklausomą Lietuvą!

Su kovo 11-ąja, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena!

LAASDPS atstovų susitikimas su VMT vadove 2022-03-09

Kategorija: Naujienos

Daugiau kaip mėnesį Valstybinės miškų tarnybos (VMT) vadovo postą palikus Karoliui Mickevičiui, įstaigai laikinai vadovauti paskirta Aplinkos ministerijos Klimato politikos grupės vadovė Vilija Augutavičienė.

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) pirmininkas Vaidas Laukys susitiko su VMT vadove ir aptarė tarnybos darbuotojams opius klausimus, pristatė bendruomenės lūkesčius. Situacija tarnyboje nėra paprasta, o ypač paaštrėjo po praėjusių metų liepos 1 d. startavusios pertvarkos, atskyrus VMT kontrolės funkcijas. Susitikimo metu buvo diskutuota keliomis opiausiomis temomis. Skaityti toliau