Archyvas: Spalis 2019

SUSITIKIMAS SU APLINKOS MINSTRU

Kategorija: Naujienos

 

Vakar, 2019-10-21, LAASD profesinės sąjungos pirmininkas E. Puodžiukas susitiko su aplinkos ministru K. Mažeika aptarti aplinkos apsaugos sistemos finansavimo klausimų.

Ministras informavo, kad šiais metais transportui ir kurui bus skirtas papildomas finansavimas (PS buvo pateikusi poreikio skaičiavimus).

Ministras taip pat pristatė Miškų įstatymo pakeitimo projekto eigą (pakeitimai susiję su antruoju sistemos pertvarkos etapu) – LR Seimo Aplinkos apsaugos komitete pakeitimams nėra vienareikšmiškai pritariama, projekto priėmimas stringa, iš dalies tai sąlygoja ir susidarę nesklandumai po pirmojo etapo (didelis lėšų ir darbuotojų trūkumas būtinoms funkcijoms atlikti). Ministras paminėjo, kad įvykus paskutiniams pokyčiams būtų gautas finansavimas iš Valstybės pokyčių krepšelio.

Skaityti toliau

2019-10-21 PS PIRMININKAS KVIEČIAMAS Į APLINKOS MINISTERIJĄ

Kategorija: Naujienos

Po neseniai įvykusio plačiai nuskambėjusio posėdžio Seimo Aplinkos komitete – pirmadienį, 2019-10-21, PS pirmininkas Eimantas Puodžiukas 11 val. kviečiamas į Aplinkos ministeriją. Su aplinkos ministru bus aptariami ir svarstomi finansavimo klausimai.

 

SEIME PRISTATYTA SITUACIJA APLINKOS APSAUGOS SISTEMOJE – ŠOKIRAVO TIEK APLINKOS KOMITETO NARIUS, TIEK POSĖDĮ STEBĖJUSIUS LIETUVOS GYVENTOJUS

Kategorija: Naujienos

Pasistūmėjome tiek, kad pasiekėme Seimą ir buvome išgirsti 2019-09-25 PS pirmininkas E. Puodžiukas, kartu su kolegomis, buvo priimtas Seime, kur dalyvaujant viceministrei, o vėliau prisijungus ir ministrui, viešai buvo aptariamos mūsų aplinkosaugininkų problemos.

Tai buvo vienas labiausiai šokiravusių ir vienas įdomiausių posėdžių, atkreipusių visuomenės, politikų ir Aplinkos ministerijos dėmesį.

Nuoširdžiai dėkojame NPPSS pirmininkui Vladimirui Banel už didelę pagalbą atstovaujant aplinkos apsaugos pareigūnų interesus.

Posėdį galite pasiklausytihttps://www.youtube.com/watch?v=yguVQDUjp20  Nuo 1 val. 04:15 min. Tikrai neprailgs, o daugelis liksite lengvai šokiruoti. Tai vienas įdomiausių posėdžių, kuriuos teko stebėti.