Archyvas: Gruodis 2017

Aplinkos ministerija: Valstybinės miškų tarnybos pertvarka nevyks

Kategorija: Naujienos

Prieš kurį laiką Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) kreipėsi į Aplinkos ministeriją dėl informavimo ir konsultavimo procedūrų nevykdymo. Darbutojų atstovai prašė informuoti, kokios reformos bus vykdomos, keičiant Valstybinės miškų tarnybos (VMT) administracijos struktūrą.

Dar spalio pab. vykusiame Aplinkos ministerijos ir LAASDPS susitikime buvo pranešta apie priimtą Aplinkos ministro pavedimą dėl VMT struktūros keitimo. Kartu parengtas įsakymo projektas bei žodžiu nurodyta, kad vykdant šį įsakymą būtų panaikinti du iš aštuonių teritorinių poskyrių, naikinamos dvi pareigybės, kitiems darbuotojams darbo funkcijos, krūvis nesikeistų. LAASDPS pirmininkas pabrėžia, kad jokių duomenų ar dokumentų, kurie patvirtintų numatomus sprendimus,  pateikta nebuvo.

„Kreipėmės į ministeriją, nes jokios konsultacijos su profesine sąjunga nebuvo vykdomos. Be to, pateikėme savo poziciją dėl struktūrinių pertvarkų netikslingumo. Sprendimas keisti VMT struktūrą  būtų neobjektyvus ir priimtas neįvertinus visų VMT krūvio dedamųjų, kurios turi lemiamą įtaką prižiūrimoje teritorijoje susiformuojančiam užduočių krūviui“, – aiškina V. Laukys.

Aplinkos ministro Kęstučio Navicko pasirašytame atsakyme teigiama, kad neplanuojama keisti VMT struktūros ir naikinti dviejų teritorinių padalinių, kaip buvo numatyta VMT veiklos ir valdymo vidaus audito ataskaitoje pateiktose rekomendacijose. Tai nuspręsta padaryti atsižvelgiant į pradėtą vykdyti valstybinę kontrolę atliekančių įstaigų pertvarką.

„Galime pasidžiaugti tuo, kad ministerija atsižvelgė į profesinės sąjungos argumentus ir siūlymą neskubėti vykdyti kosmetinių VMT pertvarkų, vertinti jau priimtus įstatymų pakeitimus. Pastaraisiais planuojama visas aplinkos apsaugos kontrolės funkcijas, įskaitant ir miškų kontrolės, perduoti Aplinkos apsaugos departamentui.

Vykdant bet kokius pokyčius, svarbu kuo anksčiau išdiskutuoti ir parengti aiškų pertvarkos planą, tinkamai įvertinti vykdytinas funkcijas bei pajėgumus. Tokiu būdu išvengtume darbuotojų demotyvacijos, galėtume tinakamai pasiruošti pokyčiams”, – teigia LAASDPS vadovas.

LAASDPS sveikina su artėjančiomis šventėmis

Kategorija: Naujienos

Mieli kolegos,

Artėjančios šventės tuoj užvers 2017-ųjų knygą. Naujieji metai atvers naują, kurios kiekvienos puslapis iš mūsų pareikalaus jėgų, kantrybės ir susitelkimo, tikėjimo savimi ir esančiais šalia.

Jei Naujieji atneš problemų, te duoda jėgų jas įveikti. Jei atneš sunkių darbų, te atlygina už tai sėkme. Jei atneš svajonių, te jos išsipildo. Tegul sėkmė lydi mūsų gerus darbus, o ryžtas ir aplinkinių parama padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Šviesių, jaukių ir prasmingų švenčių!

Su geriausiais linkėjimais,

Vaidas Laukys
Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas