Archyvas: Lapkritis 2022

Aplinkosaugininkai: ministras visiškai apleido Lietuvos aplinkos apsaugą 2022-11-24

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai lapkričio 23 d. susitiko su aplinkos ministru Simonu Gentvilu ir Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) direktoriumi Giedriu Kadziausku.

„Pasakysiu paprastai: šis susitikimas, jo rezultatai, nuvylė aplinkosaugininkų bendruomenę“, – po susitikimo kalbėjo LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys.

Anot jo, ministras informavo socialinius partnerius, kad yra patvirtintas papildomas finansavimas AAD šių metų pabaigai. Jis bus panaudotas piniginėms kompensacijoms AAD darbuotojams už papildomai atliktus darbus ir veiklas. Skaityti toliau

Profesinių sąjungų atstovai susitiko su Aplinkos ministru ir Aplinkos apsaugos departamento vadovu 2022-11-07

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai lapkričio 4 d. susitiko su aplinkos ministru Simonu Gentvilu ir Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) direktoriumi Giedriu Kadziausku.

Susitikimo metu daugiausiai dėmesio buvo skirta diskusijai apie aplinkosaugininkų lūkesčius, susijusius su didesniais atlyginimais, taip pat kalbėta apie pareigūnų aprūpinimą uniformomis.

„Galima konstatuoti, kad šie metai aplinkosaugai tikrai buvo dosnesni, darbo užmokesčio fondas augo apie 20 proc., daliai aplinkosaugininkų buvo keliami atlyginimai, o metų pabaigoje Aplinkos ministerijos pavaldžioms įstaigoms dar bus skiriamas papildomas finansavimas. Tačiau aplinkosaugininkų atlyginimus negailestingai šienauja auganti infliacija, taip pat augančios energijos kainos. Aplinkosaugininko darbas darosi visiškai nekonkurencingas ne tik lyginant jį su privačiu sektoriumi, bet ir su kitomis biudžetinėmis įstaigomis. Ne paslaptis, kad nemaža dalis kolegų pastoviai stebi konkursus, dalyvauja juose, o sėkmės atveju palieka aplinkosaugos įstaigas“, – po susitikimo kalbėjo LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys. Skaityti toliau