Archyvas: Rugpjūtis 2019

Aplinkos ministerija nesugebėjo atsakyti į LAASDP keliamus klausimus

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinę sąjungą (LAASDPS) praėjusią savaitę pasiekė Aplinkos ministerijos atsakymas dėl profesinių sąjungų kreipimosi dėl Aplinkos ministerijai planuojamų skirti asignavimų 2020–2022 m.

Tačiau LAASDPS atstovai sako, jog atsakymo turinys jų netenkina, o Aplinkos ministerija, anot LAASDPS pirmininko Eimanto Puodžiuko, žinodama sudėtingą situaciją aplinkosaugos srityje, ir toliau nesiima konkrečių veiksmų.

„Situacija greitu metu gali tapti nevaldoma. Jei nebeliks kam vykdyti valstybės kontrolės funkcijų, susidursime ne tik su laisvai lakstančiomis meškomis ir drambliais, bet ir neturėsime kuo kvėpuoti, o į upes laisvai bėgs nuotekos. Aplinkos ministerija tai puikiai žino, todėl keista, kad iki šiol ji nepateikia jokio konkretaus veiksmų plano“, – teigia E. Puodžiukas. Skaityti toliau

PRASIDĖJO KOLEKTYVINĖS DERYBOS SU APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTU PRIE APLINKOS MINISTERIJOS

Kategorija: Naujienos

Pastaruoju metu itin aktualiems tapus darbuotojų stipresnio motyvavimo, darbo sąlygų, atmosferos darbinėje aplinkoje gerinimo, teisingo atlygio, kvalifikacijos, pagarbos darbuotojui ir darnaus santykio su darbdaviu stiprinimo, darbuotojų išsaugojimo, klausimams spręsti – Aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos Filialas Aplinkos apsaugos departamente (toliau – Filialas; AAD) pradėjo kolektyvines derybas su darbdaviu – AAD.

2019 m. rugpjūčio 1 d. darbo grupė susirinko į pirmąjį posėdį, aptarti Filialo parengtą Kolektyvinės sutarties projektą. Skaityti toliau