Archyvas: Balandis 2016

Aplinkosaugininkų susitikime su ministru Trečioku – kol kas pažadai

Kategorija: Naujienos

Trečiadienio pavakarę Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) vadovai susitiko su aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku. Susitikimo metu profesinių sąjungų atstovai ministrui ir jo komandai dar kartą išdėstė savo nuomonę apie opiausias aplinkos apsaugos sistemos bėdos. Pasak jų, ministerijos atstovai pažadėjo jau iki gegužės vidurio priimti kaip kuriuos aplinkosaugininkams svarbius ir būtinus sprendimus.

Vaidas Laukys, LAASDPS pirmininkas, sako, kad socialinės partnerystės, profesinių sąjungų įtraukimo į sprendimų priėmimą prasme aplinkosaugos sistema šviesmečiais atsilieka, pavyzdžiui, nuo teisėsaugos sistemos. Visgi, anot jo, pastarasis susitikimas su aplinkos ministru ir jo komanda teikia vilties, kad reikalai pajudės į teigiamą pusę.

„Susitikimo metu nemažai dėmesio skyrėme šakinės kolektyvinės sutarties derybų proceso aptarimui, jos pasirašymo galimybei. Išdėstėme savo nuomonę apie tai, kodėl šis procesas stringa. Ministras mums pažadėjo, kad imsis visų reikiamų priemonių ir išjudins šį procesą iš mirties taško. Be to, sutarėme, kad aplinkos ministerija mus kvies, o profesinės sąjungos aktyviau dalyvaus aplinkos apsaugos sistemos reformos planavimo ir įgyvendinimo procesuose”, – aiškina V. Laukys.

Pasak profesinių sąjungų lyderio, susitikimo metu jie dar kartą paprašė K. Trečioko atkreipti didesnį dėmesį į kai kurių vadovų elgesį nukreiptą prieš profesinės sąjungos lyderius.

„Ministrui dar kartą priminėme situaciją Alytaus aplinkos apsaugos departamente, kurio vadovas Stasys Vanagas savo pavaldinių nesibodi auklėti nepriimtinais būdais. Dalį informacijos apie tokį elgesį esame pateikę ministerijai ir dar papildysime. Ministras sutiko, kad Alytuje susiklosčiusi situacija nėra normali ir pažadėjo imtis priemonių, kad tokie atvejai daugiau nepasikartotų nei Alytuje, nei kitose Lietuvos vietose”, – sako V. Laukys.

LAASDPS informacija

 

Kvietimas paremti mūsų veiklą

Kategorija: Naujienos

Pagal Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymą, kiekvienas gyventojas iki 2016 m. gegužės mėn. 1 d. gali Valstybinei mokesčių inspekcijai nurodyti, kuriai visuomeninei organizacijai skiria dalį (iki 2 proc.), iš sumokamų, gyventojų pajamų mokesčių ir tokiu būdu geranoriškai paremti visuomeninių organizacijų veiklą.

Palaikydami visuomeninę organizaciją Jūs išreiškiate savo pilietiškumą, prisidedate prie visuomeninės gerovės puoselėjimo, palaikote kolektyvinę, bendruomeninę atmosferą. O svarbiausia Jums tai nekainuoja ir netampa papildomu mokesčiu. Jei paramos niekam neskirsite, pinigai tiesiog pasiliks valstybės biudžete. Skaityti toliau