Archyvas: Vasaris 2020

DĖL DARBUOTOJŲ APRŪPINIMO BŪTINOMIS APSAUGOS PRIEMONĖMIS

Kategorija: Naujienos

 

AAD, informuotas apie pareigūnų poreikį aprūpinti dezinfekcinėmis priemonėmis, pranešė – kad aktyviai dirba šiuo klausimu, yra užsakytos būtiniausios asmeninės apsaugos priemonės, palaikomas ryšys su Turto banku, kuris

vykdys patalpų dezinfekavimą. Netrukus būtiniausios apsaugos priemonės darbuotojus turėtų pasiekti .

Vykdant tarnybines funkcijas – vyksta tiesioginiai kontaktai su žmonėmis, tame tarpe, kurie nesilaiko higienos, dalyvaujama masiniuose renginiuose – išdalinimas tokių priemonių būtinas.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad darbo patalpų valymo paslaugas teikiantys subjektai – akcentuotųsi į papildomą dezinfekavimo aspektą (rankenų, turėklų, patalpų vėdinimo, muilo ar/ir kitų dezinfekuojančių higienos priemonių, vienkartinių rankšluosčių ir pan.)

 

LAASDPS ir AAD pasirašė Kolektyvinę sutartį

Kategorija: Naujienos

Tarp LAASDPS Filialo  AAD ir Aplinkos apsaugos departamento 2020-02-12 pasirašyta įstaigos Kolektyvinė sutartis.

Pasirašydamas sutartį LAASDPS pirmininkas E. Puodžiukas akcentavo – pasirašyta įstaigos Kolektyvinė sutartis yra puikus socialinės partnerystės ir bendradarbiavimo pavyzdys. Ši sutartis parodė – kad įstaigos administracija nėra abejinga jos darbuotojams, darbuotojų socialinių garantijų ir geresnių darbo sąlygų užtikrinimui. Profesinė sąjunga, pasirašydama sutartį su departamento administracija sutarė, kad plėtos socialinę partnerystę ir skatins bendradarbiavimą tarp AAD ir LAASDPS Filialo, sprendžiant ekonominius bei socialinius klausimus. Sieks aukštesnio darbo apmokėjimo, kvalifikacijos kėlimo bei perkvalifikavimo, darbuotojų saugos, sveikatos ir kitų darbo sąlygų lygio gerinimo. Taip pat kolektyvinėje sutartyje sutarta suteikti didesnes darbo ir socialines garantijas Departamente dirbantiems profesinės sąjungos nariams, įgyvendinant aplinkos apsaugos politiką ir keliant visuomenes pasitikėjimą aplinkos apsaugos sistema, derinti abiejų sutartį pasirašiusių šalių interesus.

„Šis sąlyginai nedidelis žingsnis, manau, daro didelį postūmį įstaigos raidoje, nes nuo šiol ne tik vieni kitiems kelsime reikalavimus, bet ir būsime įsipareigoję laikytis sutartų vertybių. Tai tikrai vertas triūso rezultatas, todėl džiaugiuosi ir linkiu, kad abipusis susitarimas suteiktų didesnes galimybes veikti ir mėgautis bendrais įstaigos pasiekimais,“ – pasirašydamas sutartį sakė AAD direktorius Vaidas Laukys. Skaityti toliau

Profesinių sąjungų ir Prezidentūros atstovų susitikime – dėmesys aplinkosaugos sistemos skauduliams

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos (LAADPS) ir Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovai lankėsi prezidentūroje, kur susitiko su Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovu Jaroslavu Neverovičiumi, patarėja Agne Jakstiene, taip pat Nacionalinio saugumo grupės patarėju Dariumi Kuliešiumi.

Eimantas Puodžiukas, LAADPS pirmininkas, sako, kad šis susitikimas buvo labai naudingas ne tik siekiant užmegzti kontaktus. Jo metu buvo aptartos labai konkrečios visą aplinkosaugos sistemą kankinančios problemos, o taip pat svarstyti galimi šių problemų sprendimo būdai. Skaityti toliau

LAASDPS pirmininkas dalyvaus pasitarime Lietuvos Respublikos Prezidentūroje

Kategorija: Naujienos

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „prezidento vėliava“2020-02-05 LAASDPS pirmininkas su Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjų komanda aptars problemų aplinkos apsaugos sistemoje sprendimo prioritetus, alternatyvas, diskutuos bendradarbiavimo tarp valstybinių institucijų klausimais.

Lietuvoje vykstantys įvykiai pastaruoju metu tik iškėlė į paviršių ilgalaikius ydingo teisinio reguliavimo trūkumus, apie kuriuos kalbėta ir rašyta teisėkūros subjektams daugybę kartų, apie pačios valstybės požiūrį į aplinkosaugos prioritetą, įtvirtintą LR Pagrindiniame šalies įstatyme – Konstitucijoje, bet kuris jau keleri metai buvo nustumiamas į antraplanį vaidmenį, bet ir bendradarbiavimo tarp institucijų trūkumą – veikimo viena linkme ir siekiant bendrų tikslų, o ne taikant kaltinimų vieni kitiems taktiką.

2020-01-24 LAASDPS pirmininko interviu LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ – žmonės nori dirbti.

Kategorija: Naujienos

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „LRT radija logitipas“"

2020-01-24 LAASDPS pirmininko Eimanto Puodžiuko interviu LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ –  žmonės nori dirbti.

Nuoroda (nuo 32 minutės 40 sekundžių)

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000091440/ryto-garsai-kada-politikai-gali-pietauti-ir-vaisintis-ne-savo-saskaita