Archyvas: Balandis 2022

LAASDPS atstovų susitikimas su VSTT vadovais 2022-04-25

Kategorija: Naujienos

Praėjusį penktadienį Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovų iniciatyva įvyko nuotolinis susitikimas su Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovais.

Kaip žinia, VSTT sistemoje rengiamasi pertvarkoms – nuo šių metų liepos 1 d. iš šiuo metu veikiančių 33 direkcijų bus suformuotos 4 nacionalinių parkų ir 4 regioninių parkų ir rezervatų direkcijos.

LAASDPS, rūpindamasi savo profsąjungos nariais, atidžiai stebi situaciją ir bando rasti atsakymus į nariams kylančius klausimus. Dalis darbuotojų jau įspėti ar pranešta apie numatomus pokyčius, tačiau kyla klausimų, kokias konkrečiai funkcijas, kokioje apimtyje teks dirbti naujoje įstaigoje, kaip keisis darbo krūviai, kokiomis sąlygomis? Taip pat svarbu, ar apgailėtinai žemi atlyginimai sistemoje bent kiek pakils? Ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip planuojamos pertvarkos paveiks darbuotojų kasdienybę. Skaityti toliau

Panevėžyje įvyko LAASDPS filialo AAD ataskaitinė-rinkiminė konferencija 2022-04-19

Kategorija: Naujienos

Balandžio 15 d. Panevėžyje įvyko Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) filialo Aplinkos apsaugos departamente (AAD), vienijančio daugiau kaip 270 aplinkosaugininkų, ataskaitinė-rinkiminė konferencija.

Konferencijos dalyviams buvo pristatyta filialo 3-jų metų veiklos ataskaita, diskutuota dėl  nuveiktų darbų, brėžiamos artimiausio laikotarpio veiklos gairės ir planuojami konkretūs darbai.

Konferencijos metu buvo išrinkta ir nauja LAASDPS filialo AAD vadovybė. Filialo vadovė tapo Dijana Rupeikienė, o jos pavaduotoju Romualdas Sližauskas. Taip pat patvirtintos aštuonių poskyrių vadovų ir pavaduotojų kandidatūros, įteiktos padėkos aktyviems Filialo nariams už asmeninę iniciatyvą ir aktyvų dalyvavimą profesinės sąjungos veikloje. Skaityti toliau

Sveikiname su Šv. Velykomis

Kategorija: Naujienos

Sveikiname Jus su pavasario, tikėjimo ir vilties švente!

Tegul ši šventė kartu su bundančia gamta dovanoja viltį, stiprybę ir sėkmę, įkvepia naujoms idėjoms, prasmingiems darbams, suvienija bendriems siekiams bei suteikia jėgų ir veržlumo siekiant tikslų.

Paremk profesinę sąjungą 0,6 proc.

Kategorija: Naujienos

Tęsiantis 2021 m. gyventojų pajamų deklaravimui primename, kad deklaruodami savo praėjusių metų pajamas dalimi pernai sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) galite paremti ir Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinę sąjungą.

Kaip ir pernai, deklaruojant lėšas, galima skirti 0,6 proc. sumokėto GPM. Šios Jūsų paramos, kaip ir kasmet, labai laukiame.

Pajamų deklaravimas šiemet vyks iki gegužės 2 d.

Sprendimas skirti šią paramą nesumažins skiriančiojo asmeninių lėšų – pinigai arba atiteks profesinei sąjungai (apsisprendus paremti), arba liks valstybės biudžete. Skyrę paramą profesinėms sąjungoms, neatimsite pinigų iš savo vaikų darželio ar mokyklos, remiamos gyvūnų prieglaudos ar visuomeninės organizacijos. 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio galite ir toliau skirti pasirinktoms viešosioms įstaigoms; 0,6 proc. – politinėms partijoms, dar 0,6 proc. – profesinėms sąjungoms.

Jūsų patogumui vaizdo įrašas, kaip pervesti paramą

Arba spauskite čia instrukcijai peržvelgti.