Archyvas: Rugpjūtis 2021

Aplinkosaugininkų profesinės sąjungos žygis baidarėmis 2021-08-13

Kategorija: Naujienos

Rugpjūčio 7-8 d. Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) surengė baidarių žygį  Ignalinos rajono upėmis ir ežerais.

28 patys ištvermingiausieji ir oro išdaigų neišsigandę aplinkosaugininkai ankstyvą rytą susitiko Almajo ežero stovyklavietėje. Smagu, kad į plaukimą susirinko ne tik Aplinkos apsaugos departamento, bet ir Valstybinės miškų tarnybos, Aplinkos apsaugos agentūros, VĮ Valstybinė miškų urėdija filialų profsąjungiečiai ir jų šeimų nariai. Skaityti toliau

Profesinės sąjungos atstovai susitiko su Aplinkos apsaugos departamento vadovybe 2021-08-02

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai susitiko su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovybe. Daugiausiai dėmesio susitikime buvo skirta LAASDPS nariams bei AAD darbuotojams ypač svarbiam klausimui dėl suminės darbo laiko apskaitos įvedimo.

LAASDPS buvo informuota apie AAD ketinimus įvesti suminę darbo laiko apskaitą, tad buvo pradėtos konsultacijos šiuo klausimu.

Profesinės sąjungos pirmininkas Vaidas Laukys sako, kad situacija šiuo klausimu yra kebli. „Jaučiame didėjantį visuomenės dėmesį aplinkos apsaugai, kyla žiedinės ekonomikos, tvaraus vartojimo ir gamybos idėjos. Neatsilieka ir politikai bei valdininkai, nuolat pabrėžiantys, kaip jiems rūpi švari ir tvari aplinka. Deja, tačiau kol kas tai lieka tik tuščiomis kalbomis. Nes sprendimų, kurie būtini norint sukurti šiuolaikišką aplinkosaugą šalyje, vis dar nėra. Labai tikiuosi, kad aplinkosaugoje nesulauksime situacijos, kokią dabar turime su Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, kuomet pro kiauras sienas traukia šimtai pabėgėlių. O darbai ne tik vienoje įstaigoje, bet ir visoje Vyriausybėje, užverda tik pūliniui pratrūkus“, – sako V. Laukys. Skaityti toliau