Archyvas: Balandis 2020

Profesinė sąjunga susitiko naująja AAD vadove

Kategorija: Naujienos

Balandžio 28 d. Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai nuotoliniu būdu susitiko su naująja Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktore Olga Vėbriene. Susitikime dalyvavo LAASDPS pirmininkas E. Puodžiukas, profesinės sąjungos filialo AAD vadovas R. Sližauskas, taip pat AAD direktorės pavaduotojas V. Gricius, vyresnysis patarėjas A. Alekna ir patarėjas J. Malikėnas.

Skaityti toliau

Kad vienam riedėti prabangiu BMW nebūtų nuobodu: aplinkos ministras ruošia kėdes 3 AAD patarėjams

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinei sąjungai (LAASDPS) pavyko sužinoti, kad aplinkos ministras Kęstutis Mažeika jau patvirtino planus įsteigti tris Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus (kurio šiuo metu, kaip žinia, nėra) patarėjų etatus. Kandidatų į šiuos postus pavardės profesinei sąjungai taip pat žinomos, o didžiausią mūsų nuostabą kelia faktas, šiuos tris naujus etatus ministerija planuoja finansuoti laisvų eilinių aplinkos apsaugos inspektorių etatų lėšomis. Tai yra, departamentui jau yra perduotas ministro pavedimas reikalavimas neužimti inspektorių etatų.

Šio ministro kaprizo matematika yra paprasta: preliminariai vienas aplinkosaugos inspektorius per metus šalies biudžetui atsieina 8 tūkst. eurų, o patarėjai valstybei kainuos bent 60 tūkst. eurų. Manome, kad šiuo metu, kai sistemai be galo trūksta eilinių inspektorių (šiai dienai vien Vilniaus regione trūksta 15 inspektorių, Kaune – 10, Klaipėdoje – 8, iš viso sistemoje – maždaug 50), o tarnaujantys pareigūnai, pavyzdžiui, nėra pilnai aprūpinami apsaugos nuo koronaviruso priemonėmis, turėti 3 nežinia už ką atsakingus patarėjus yra per didelė prabanga. Skaityti toliau

Aplinkosaugininkai reikalauja ministerijos apsaugoti juos nuo koronaviruso

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) kreipėsi į aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką, ragindama jį koronaviruso pandemijos akivaizdoje kuo skubiau spręsti aplinkos apsaugos pareigūnų aprūpinimo būtiniausiomis apsaugomis priemonėmis problemą. Aplinkosaugininkai, anot profesinės sąjungos, saugumu kol kas priversti rūpintis savo jėgomis, nors ponas Mažeika yra teigęs, jog ministerija skiria priemones pareigūnų saugumui užtikrinti.

„Balandžio 1 d. Vyriausybės spaudos konferencijoje K. Mažeika užsiminė, kad sistemos darbuotojai karantino metu yra pilnai aprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis. Visgi gali būti, kad balandžio pirmosios proga ministras leido sau šiek tiek pameluoti, nes teiginys apie pilną pareigūnų aprūpinimą apsaugos priemonėmis tikrai nėra teisingas”, – sako Eimantas Puodžiukas, LAASDPS pirmininkas. Skaityti toliau