Archyvas: Rugsėjis 2020

Vaidas Laukys: skambūs aplinkos ministro pasisakymai apie kontrolės stiprinimą – tušti 2020-09-10

Kategorija: Naujienos
             Pastarosiomis dienomis Aplinkos ministeriją ir visą Lietuvos aplinkosaugą drebina jau eilinis skandalas: kaip viešai skelbiama, galimai ministro Kęstučio Mažeikos, o gal dar ir kitų aukštas pareigas užimančių valdininkų, paliepimu, aplinkosaugininkų reikalaujama netaikyti tam tikrų teisės aktų nuostatų. Kalbu apie politinį spaudimą aplinkosaugininkams nevykdyti patikrinimų, po kurių nelegalių vandens gręžinių savininkams galėtų būti skiriamos tūkstantinės baudos.
             Ši situacija dar kartą apnuogina gilius aplinkosaugos sistemos pūlinius. Skambūs ministro pasisakymai apie aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės stiprinimą, įsitikinome jau ne kartą, yra tik tuščia deklaracija. Realybėje ji, sąmoningai ar ne, silpninama, o galimais žodiniais pavedimais daromas spaudimas kontrolę atliekantiems pareigūnams.
             Džiaugiuosi, kad Seimo narys Simonas Gentvilas adekvačiai sureagavo į minimą problemą. Tai teikia vilčių, kad ne visus parlamentarus tokia situacija tenkina. Labai tikiuosi, kad ir Seimo Antikorupcijos komitetas bus principingas bei priims sprendimą, kad ateityje niekam nekiltų noro manipuliuoti pareigūnais.