Archyvas: Balandis 2019

NPPSS strateginio planavimo sesija

Kategorija: Naujienos

2019 m. balandžio 25 d. A. Vivulskio g. 7,  Vilniuje, įvyko  Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo –NPPSS, kuriam priklauso ir Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga-LAASDPS, strateginio planavimo sesija. Sesijoje dalyvavo ir LAASDPS   atstovai: E. Puodžiukas, A. Jankauskas, dr. J. Liukaityte-Kukiene, R. Sližauskas, R. Kolka ir naujai mūsų gretas papildžiusi narė L. Baltrušaitytė. Vykusios sesijos metu buvo sudarytas NPPSS 2019 m. Veiksmų planas. Sesijos metu šakų atstovams buvo pravestos paskaitos: „Vidaus ir išorės komunikacija, galimybės ir iššūkiai“,  pranešėja -Vytauto Didžiojo universiteto viešosios komunikacijos katedros profesorė A. Nugaraitė ir (Adizes metodologijos pagrindinių instrumentų pristatymas) „Ko reikia, kad jūs valdytumėte pokyčius, o ne jus valdytų?“ , pranešėjas – Vadybos ir ekonomikos universiteto Socialinių mokslų daktaras V. Kundrotas (Adizes Graduate School (JAV) dekanas, Adizes Instituto Vakarų Europai ir Baltijos šalims vice-prezidentas bei Adizes metodologijos sertifikuotas dėstytojas).

 

INFORMACIJA APIE VALDYBOS POSĖDĮ

Kategorija: Naujienos

Informuojame, kad 2019-04-08 įvyko LAASDPS valdybos posėdis.

Posėdyje dalyvavo Šiaulių, Vilniaus, Panevėžio, Alytaus ir Utenos regionų valdybos nariai, profesinės sąjungos narė, dirbanti AAA (Saulė Anisimovienė).

Posėdžio metu priimti sprendimai dėl LAASDPS filialo Aplinkos apsaugos agentūroje įkūrimo (šiuo metu LAASDPS yra 14 narių iš AAA).

Valdybos nariai pristatė situacijas regionuose. Priimtas sprendimas apskųsti AAD prie AM raštą dėl darbo sąlygų pakeitimo vienam iš Akmenės aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotojų; taip pat, iškilus poreikiui, nutarta Vilniaus rajono aplinkos inspekcijos darbuotojui suteikti teisininko, priklausančio LAASDPS, teisinę konsultaciją.

Valdyba priėmė sprendimą kreiptis į Aplinkos ministeriją dėl susitikimo su naujai paskirtuoju aplinkos ministru – sudaryta LAASDPS komanda iš įvairių AM pavaldžių įstaigų narių, kurie pristatys ministrui profesinei sąjungai/nariams aktualius klausimus, susijusius su Šakinės kolektyvinės sutarties atnaujinimu, finansavimo problemomis, pertvarkos metu kylančiais neaiškumais, teiks siūlymus dėl teisės aktų tobulinimo.

Valdybos posėdyje peržiūrėtos ir mokesčio NPPSS ir EUROCOP proporcinės dalys.

Atsistatydinus iš valdybos narių E. Puodžiukui, pritarta laikino nario iki konferencijos iš Utenos regiono išrinkimui ir jo kandidatūros teikimo valdybai.