Archyvas: Vasaris 2024

VMT problemas miškininkai aptarė su aplinkos ministru ir tarnybos vadovu 2024-02-14

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai Vaidas Laukys, Jolanta Nainienė, Aušra Juškevičienė ir Marijus Eigirdas susitiko su aplinkos ministru Simonu Gentvilu, viceministru Kęstučiu Šetkumi ir Valstybinės miškų tarnybos (VMT) vadovu Sauliumi Vasiliausku. Daugiausiai dėmesio susitikime buvo skirta struktūrinėms VMT problemoms bei galimiems jų sprendimo būdams.

VMT šiuo metu gyvena bręstančios reformos nuotaikomis, o prasidėję struktūriniai pokyčiai kelia nerimą darbuotojams. Susitikimo metu LAASDPS pirmininkas V. Laukys priminė 2021 m. vykusią pertvarką, kuomet buvo siekiama VMT kontrolės funkcijas perduoti Aplinkos apsaugos departamentui, tuo pačiu žadant peržiūrėti darbo krūvius ir papildyti žmogiškuosius resursus. Visgi ši problema nėra išspręsta iki šiol, o struktūriniai VMT pokyčiai jau vyksta. Su VMT vadovu bei Aplinkos ministru susitarta, kad prieš priimant sprendimus LAASDPS bus pateiktas naujos struktūros projektas su išsamia analize ir  įvertintais darbo krūviais. Skaityti toliau

VMT darbuotojams atstovaus LAASDPS 2024-02-08

Kategorija: Naujienos

Atsistatydinus Valstybinės miškų tarnybos (VMT) Darbo tarybai šios įstaigos darbuotojų atstovavimo teisės perėjo Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinei sąjungai (LAASDPS). VMT buvo įvykdyta darbuotojų apklausa, kurios metu daugelis iš jų pasisakė būtent už tai, kad atstovavimą jų interesams iš Darbo tarybos perimtų LAASDPS.

„VMT netrūksta vidinių problemų, plika akimi matomas noras „optimizuoti“ įstaigos veiklą čia dirbančių žmonių sąskaita. Neleisime to daryti, kelsime galbūt ne visada įstaigos ir aplinkos ministerijos vadovams patogius klausimus, aktyviai ginsime čia dirbančių žmonių teises ir interesus“, – sako LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys.

Vasario 13 d. profesinės sąjungos atstovai susitiks su aplinkos ministru Simonu Gentvilu. Susitikimo metu, be kita ko, bus kalbama ir apie struktūrines VMT problemas bei galimus jų sprendimo būdus.