Archyvas: Rugpjūtis 2022

Profsąjungos atstovai aptarė aktualius klausimus su AAD vadovais 2022-08-25

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai praėjusią savaitę susitiko su Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) vadovais.

Vienas iš svarbiausių aptartų klausimų – kitų metų darbo užmokesčio fondo perspektyva, gerokai nuvylė profesinės sąjungos atstovus. AAD direktoriaus teigimu, kitų metų biudžetas išlieka toks pat, kaip ir 2022 m.. „Tai bloga žinia, reiškianti, kad AAD neturės finansinių galimybių didinti darbo užmokestį net tiems aplinkosaugininkams, kurie pasieks gerus darbo rezultatus. Juo labiau, kad šiais metais ypatingai skaudžiai visiems atsiliepė infliacija, energetinių resursų, paslaugų ir produktų brangimas. Dar blogiau, kad šios sudėtingos situacijos fone AAD rengiasi vykdyti struktūrinius pokyčius ir žada steigti naują Komunikacijos ir aplinkai saugaus elgesio skatinimo departamentą. Tai taip pat pareikalaus papildomų lėšų, kurių, deja, trūksta kontrolę vykdantiems pareigūnams. LAASDPS jau yra pasisakiusi, kad panašaus pobūdžio AAD struktūrinėms pertvarkoms nepritaria, jei tam nebus skirta papildomo finansavimo“, – teigia V. Laukys. Skaityti toliau

Profesinė sąjunga: reformos turi duoti teigiamus pokyčius, o ne griauti valstybės tarnybos sistemą 2022-08-19

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) mano, kad parengtas Valstybės tarnybos įstatymo projektas neišspręs opių valstybės tarnybos problemų ir nepadės sukurti efektyvesnės valstybės valdymo sistemos. Priešingai, planuojama reforma gali galutinai sugriauti kol kas ir taip trapų Lietuvos valstybės valdymą. Parengtas įstatymo projektas diskriminuoja valstybės tarnautojus, nes jiems trumpinamos atostogos, naikinami priedai už darbo stažą, nenumatomas darbo užmokesčio padidėjimas.

„Giname valstybės tarnautojų interesus, tad negalime pritarti, šios žmonių grupės, socialines ir ekonomines garantijas iš esmės naikinančiai reformai. Tai yra akivaizdus valstybės tarnautojų diskriminacijos pavyzdys. Labai tikiuosi, kad Valstybės tarnybos įstatymo projektas nevirs kūnu. Jei matysime, kad į mūsų argumentus nėra atsižvelgiama, neatmetame kraštutinių priemonių ginant savo narių teises ir interesus“, – sako LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys. Skaityti toliau

Savaitgalį vyko aplinkosaugininkų žygis baidarėmis 2022-08-08

Kategorija: Naujienos

Praėjusį šeštadienį Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) savo narius pakvietę į baidarių žygį. Jo metu vaizdingu Ignalinos krašto gamtovaizdžiu grožėjosi per 30 žygeivių. Baidarių žygio maršrutas driekėsi Kiaunos upe – nuo Kiaunos ežero iki Šakališkės kaimo.

„Šeštadienį žygį pradėjome 10 valandą. Oras buvo puikus, saulėtas, šiltas, tad ir nuotaikos –  panašios. Grožėdamiesi gamtos vaizdais yrėmės link finišo. Tiesa, paskutiniams ekipažams teko paragauti ir lietaus. Tačiau nuotaikos tai niekam nesugadino. Už žygį noriu labai padėkoti mūsų kolegai Viktorui Ksenzovui, kuris ne tik pasirūpino pačiomis baidarėmis, bet vakarienei paruošė skanią grikių košę, o pusryčiams gamino savo firminį patiekalą šurpą“, – po žygio pasakojo LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys. Žygio dalyviams iš viso teko įveikti daugiau nei 17 kilometrų atstumą.