Archyvas: Rugpjūtis 2016

Aplinkosaugininkų profesinė sąjunga ieško teisybės: po pusės metų teismas nusprendė atlikti tyrimą

Kategorija: Naujienos

Pirmoje šių metų pusėje rašėme apie Alytaus aplinkos apsaugos departamento vadovybės elgesį su vienu iš savo pavaldinių, kuris buvo auklėtas jėga. Po įvairių teismų slenksčių mynimo Kauno apygardos teismas bylą skundo nagrinėjimui grąžino pirmos instancijos teismui.

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) primena, kad istorija prasidėjo dar praėjusių metų vasarą, kai, tikėtina, regioninių aplinkos apsaugos departamentų vadovai nepalaikė Aplinkos ministerijos vadovybės bandymų įgyvendinti sistemos reformą, kuria sistema būtų centralizuota. Profesinės sąjungos reformos idėją palaikė, tik kėlė ne vadovų, o pareigūnų darbo sąlygų ir socialinių garantijų klausimus, todėl į profesinių sąjungų narius buvo imta žiūrėti kaip į priešus.

Informacija apie įvykį buvo perduota policijai, prokuratūrai, Alytaus teismui. Visos šios instancijos atsisakė pradėti tyrimą. Po kreipimosi į Kauno apygardos teismą buvo panaikinta Alytaus raj. apylinkės teismo nutartis ir J. Janonio skundas dėl Alytaus prokurorės priimtas. Byla skundo nagrinėjimui grąžinta pirmosios instancijos teismui, kur, tikimasi, bus atliktas objektyvus ir nešališkas tyrimas ir priimtas teisingas sprendiams.

Alytaus aplinkos apsaugos departamento vadovas su pavaldiniais bendrauja ir kumščių pagalba

Profesinė sąjunga stoja į kovą su vadovu: aplinkosaugininkai patiria spaudimą ir psichologinį smurtą

LAASDPS informacija