Archyvas: Kovas 2021

Aplinkosaugininkai dėl Kolektyvinės sutarties nutraukimo kreipėsi į Darbo ginčų komisiją 2021-03-30

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS) Valstybinės darbo inspekcijos Darbo ginčų komisijai apskundė Aplinkos apsaugos departamento (AAD) sprendimą vienašališkai nutraukti 2020 m. pradžioje sudarytą AAD ir LAASDPS kolektyvinę sutartį. Apie tokį sprendimą profesinė sąjunga buvo informuota šių metų vasario 17 d.  – praėjus vos kiek daugiau nei metams nuo sutarties pasirašymo.

LAASDPS paprašius pateikti tokio sprendimo motyvus, aplinkosaugininkams buvo paaiškinta, jog sistemoje atsirado dar viena profesinė sąjunga, todėl bus inicijuojamos derybos dėl naujos Kolektyvinės sutarties. Skaityti toliau

Netekome kolegės Aušros Lamanauskienės

Kategorija: Naujienos

Nėra pradžios be pabaigos, kaip ir pabaigos – be pradžios. Žmogaus būtis yra sukurta gimimu ir pabaiga, iškeliaujant į amžinybę ant jos sparnų. Labai sunku skirtis su mums visiems artimu, doru ir garbingu žmogumi.

Šiandien mūsų bendruomenė neteko būtent tokios kolegės – Aušros Lamanauskienės. Tegul Aušros siela nardo giliausiose amžinybės jūros bangose.

LAASDPS bendruomenė liūdi dėl Aušros netekties ir reiškia užuojautą Jos šeimai, giminėms, draugams ir bičiuliams.

suvalkietis.lt nuotrauka.

Teismas panaikino Vaidui Laukiui skirtą griežtą papeikimą 2021-03-18

Kategorija: Naujienos

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino buvusio Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus, o vėliau šios įstaigos Aplinkos kokybės departamento Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vedėjo Vaido Laukio skundą ir panaikino jam skirtą tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą. Ši tarnybinė nuobauda V. Laukiui buvo skirta 2020 metų liepos mėnesį Aplinkos apsaugos departamento direktorės Olgos Vėbrienės įsakymu, po Aplinkos ministerijos atlikto tyrimo.

Nuobauda buvusiam Aplinkos apsaugos departamento direktoriui buvo paskirta dėl to, kad galimai pažeisdamas Tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo taisykles, jis naudojosi jam ir kitam Aplinkos apsaugos departamento valstybės tarnautojui priskirtu tarnybiniu automobiliu. Tyrimą ministerija pradėjo gavus anoniminius skundus. Skaityti toliau

AAD nušalintas aplinkosaugininkas išgirdo palankų teismo sprendimą 2021-03-12

Kategorija: Naujienos

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino aplinkosaugininko Donato Bagočiaus skundą dėl neteisėto nušalinimo nuo Aplinkos apsaugos departamente (AAD) einamų pareigų. Teismas įpareigojo AAD panaikinti įsakymą, kuriuo D. Bagočius buvo nušalintas, o taip pat sumokėti aplinkosaugininkui darbo užmokestį ir delspinigius už laikotarpį, kuomet jis buvo nušalintas.

Primename, kad pareigūnas, AAD sprendimu, buvo nušalintas nuo pareigų po to, kai jis suteikė informaciją apie Būtingės naftos terminale įvykusį incidentą Aplinkos ministerijos atstovams.

Skaityti toliau