Archyvas: Rugsėjis 2023

SVEIKINIMAI MIŠKININKO DIENOS PROGA !

Kategorija: Naujienos

Gerbiami miškininkai, kolegos.

Nuoširdžiausi sveikinimai Jums miškininko dienos proga! Jūsų kilnus ir uolus darbas puoselėjant Lietuvos miškus sukuria mums ramybės ir sveikatos oazę! Kantrybės ir stiprybės Jums saugant ir puoselėjant mūsų žaliąjį turtą – miškus!

 

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos                                                                           Pirmininkas Vaidas Laukys

 

Pasirašyta aplinkos apsaugos šakos kolektyvinė sutartis 2023-08-31

Kategorija: Naujienos

Aplinkos ministerijoje buvo pasirašyta Šakos kolektyvinė sutartis. Sutartį pasirašė ministerijos, Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS), Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos ir Lietuvos žemės ūkio darbuotojų profesinių sąjungų federacijos atstovai.

Vaidas Laukys, NPPSS vicepirmininkas ir Susivienijimui priklausančios Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) vadovas sako, kad šios sutarties pasirašymas vainikavo beveik metus trukusį derybų procesą.

„Tai yra labai svarbus žingsnis stiprinant socialinį dialogą aplinkosaugoje. Prieš metus būtent NPPSS inicijavo derybas, kurios ir baigėsi nauja šakos kolektyvine sutartimi. Tai jau antrasis toks socialinių partnerių susitarimas aplinkosaugos srityje. Derybų procesas buvo gana intensyvus, tačiau kartu ir labai dalykiškas, jo metu buvo pasiekta nemažai kompromisų. Už tai noriu padėkoti visiems derybų dalyviams. Ministerijos ir profesinių sąjungų derybininkai įsiklausė į esamas problemas, kartu ieškojo jų sprendimų būtų, gilinosi į teikiamus argumentus. Manau, kad turime tikrai kokybišką šakos kolektyvinę sutartį“, – sako V. Laukys. Skaityti toliau