Archyvas: Balandis 26, 2023

Profsąjungos atstovai susitiko su AAD direktoriumi 2023-04-26

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) ir LAASDPS filialo Aplinkos apsaugos departamente (AAD) atstovai susitiko su departamento vadovybe. Daugiausiai dėmesio susitikime buvo skirta galimam AAD darbo užmokesčio fondo mažinimui.

Primename, jog departamento darbo užmokesčio fondas, Aplinkos ministerijos iniciatyva, buvo planuojamas 5 proc. mažesnis palyginus su 2022 metais.

„Vertinant šio laikotarpio infliaciją, iššūkius, su kuriais kasdien susiduria AAD darbuotojai, taip pat planuojamas struktūrines departamento pertvarkas, aplinkosaugininkai jaučiasi socialiai pažeidžiami ir net skriaudžiami. Susitikime su departamento vadovu Giedriumi Kadziausku apsikeitėme nuomonėmis dėl susiklosčiusios situacijos ir sutarėme, kad kartu ieškosime geriausių problemos sprendimo būdų. Mūsų pozicija yra labiau nei aiški – finansavimas sistemai negali būti mažinimas, jei norime efektyvios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės“, – sako LAASDPS pirmininkas Vaidas Laukys. Skaityti toliau